Moda za jesen 2019 15 panini


Pred vama je očekivano bogata paleta boja, sa definitivno neočekivanim nijansama koje u potpunosti obrću igricu, a u skladu s tim i naš izgled za jesen – zimu. Boje variraju od hladnih, zimskih tonova do bogatih, jesenjih nijansi, od futurističkog metalika do šokantno, izazovnih neonskih nijansi, koje se trude da unesu zrake leta u mračne i hladne jesenje i zimske dane, tako da tokom nastupajuće modne sezone jesen – zima u ponudi imamo sve na meniju.

Kombinujući klasičnost sa živopisnom ekspresivnošću, Pantone paletu boja za modnu sezonu jesen – zima 2018/19 karakteriše smela paleta bogatih, jesenjih tonova, dopunjena potpuno neočekivanim nijansama. I ove sezone, nastavlja se sa trendom da boje prevaziđu sezonalnost godišnja doba, tako da je paleta boja za predstojeću modnu sezonu jesen – zima vrlo slična već viđenoj u protekloj modnoj sezoni proleće – leto, što je odlično jer svoju kolekciju odeće možemo samo da dopunimo novim komadima, a ne da je menjamo u celosti.

Predstavljamo vam deset boja koje će biti zastupljenije u modnim kolekcijama ove jeseni i zime, kao i pet klasičnih, osnovnih tonova.

Boje za jesen – zimu 2018/19 izražavaju potrebu za individualnošću, originalnošću i kreativnošću. Primetan je nastavak trendova boja iz prethodne sezone, čime se prevazilaze ciklični trendovi. Umesto toga, naglašen je fokus na izražajnm i upečatljivim bojama koje prevazilaze zastarelu, sezonsku strukturu. Kao rezultat toga, vidimo neke vrlo značajne, netradicionalne izbore koji se pojavljuju u paleti jesen – zima, kao što su PANTONE 12-0740 Limelight i PANTONE 15-3520 Crocus Petal. Ove neočekivane nijanse za jesen – zimu, koje su se do sada mogle naći samo u sezoni proleće – leto, redefinišu sezonsku priču o trendovskim bojama i omogućavaju veću dozu umetnosti i originalnosti koja pokreće modu napred.

Dok mešanje i kombinovanje neočekivanih boja može dovesti do kreiranja potpuno originalnog stila i jedinstvenog izgleda, vidimo i boje za jesen – zimu 2018/19 koje se izdvajaju po svojoj originalnosti, i same po sebi definišu osoben stil. Više nego u prethodnim sezonama, mnoge od ovih nijansi su sasvim dovoljno jake i koriste se za kreiranje specifičnog stila, koji ostavlja jaku, ličnu poruku.

Jesenje nijanse koje nas podsećaju na osećaj šuškanja lišća pod nogama, na šumskom tlu. Paleta boja za modnu sezonu jesen – zima 2018/19 otkriva modernu paletu izražajnih, dubokih i bogatih tonova, sa izlivima živopisnih iznenađenja.

Foto Pantone Color Institute Foto Pantone Color Institute

Iako više nema ničeg “tipičnog”, ostaje potreba za strukturom i osnovom u svakodnevnom odevanju. Stoga, Pantone je izdvojio pet osnovnih boja, koje mogu lako da se nose tokom svih godišnjih doba i modnih sezona, a koje su važnije nego ikada. Kako trendovi ostaju duže aktuelni i relevantni, a konzumenti mode nastoje da samo pridodaju svojim modnim asortimanima nove komade, kroz nove teksture, tkanine i lepe kombinacije, ovih pet osnovnih nijansi služe kao solidna građa za izgradnju vašeg modnog stila za jesen – zimu 2018/19.

Foto Pantone Color Institute

Read Pear, Valiant Poppy

Red Pear Valiant Poppy

Pink Peacock, Bright Fuchsia, Mellow Rose, Ultra Violet, Crocus Petal

Pink Peacock Bright Fuchsia Mellow Rose Ultra Violet Crocus Petal

Saragosso Sea, Nebulas Blue

Saragosso Sea Nebulas Blue

Rust, Meerkat

Rust Meerkat

Russet Orange, Ceylon Yellow, Limelight

Russet Orange Ceylon Yellow Limelight

Martini Olive, Quetzal Green

Martini Olive Quetzal Green

Almond Buff, Quiet Gray, Tofu, Elegant Black, Shimmering Silver

Almond Buff Quiet Gray Tofu Elegant Black Shimmering Silver

Foto via Glowsly

Sito&Rešeto newsletter

Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.Related news


Anderson 1998 women's fashion
Juegos de oyunlar1 moda
Ropa de moda 2019 hombre juvenile
Pro fashion sketches
Adele fashion illustration by brooke hagel